Мистериозна черна пантера броди по улиците на Рим

Карабинерите неведнъж се отправят на "лов" за звяра, но всеки път черната пантера изчезва също така внезапно, както се появява
24 фев 2006 12:10,
Мистериозна черна пантера броди по улиците на Рим
Тайнствената пантера била забелязана за пръв път в един от парковете на Флоренция. Снимка: Corbis

В южната част на Рим през нощта се e появила тайнствена черна пантера, предаде РИА Новости. Жител на квартал Торино уведомил полицията, че е забелязал огромната котка.

Карабинерите са отцепили на практика целия район, където би могъл да се намира звярът.  Извикани били специалисти – зоолози, които носели специални оръжия за лов на големи хищници. Търсенето продължило цялата нощ, но животното така и не било открито.

Това съвсем не е първият случай, когато жители на италианската столица заявяват, че са видели загадъчната черна пантера.

Точно седмица преди инцидента, в главното полицейско управление в Рим, в няколко телефонни обаждания хората уверявали, че са видели черна пантера. Гражданите потвърдили, че животното се е появило в квартал Аурелио на един от хълмовете, недалеч от площад Франческо Дука Боргончини.

На местопроизшествието незабавно пристигнал полицейски отряд, а в небето кръжал военен хеликоптер, за да оглежда местността отвисоко. Но тогава също не намерили никаква пантера или каквото и да е друго голямо животно, тъмно на цвят.

По думите на очевидците, за пръв път тайнствената пантера се е появила преди няколко години в един от парковете на Флоренция, а отскоро  - и в Тоскана. Даже е заснета на кинолента от случаен минувач. Нейна снимка е показвана и по телевизията.

Но всеки път черната пантера изчезва също така внезапно, както се появява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание